Sådan får I styr på jeres projekt

7. august 2019

Ude i landdistrikterne skabes et hav af projekter – store som små. Nogle mere succesfulde end andre. En af måderne at sikre succes på, er ved at udarbejde en projektbeskrivelse. Her starter alle overvejelserne, og de bliver noteret og samlet. Når vi har en ide til et projekt, er første skridt altid en detaljeret projektbeskrivelse. Nogle gange får vi bare ikke lige taget os sammen til at lave den – men kaster os ud i det praktiske – og så er det, at det går galt.

Derfor anbefaler jeg altid, at man – uanset om man er en virksomhed, kommune eller et lokalsamfund – starter med at beskrive sit projekt. En projektbeskrivelse sikrer, at projektet er gennemtænkt og gennemarbejdet, inden I går i gang. Processen betyder, at I er nødt til at snakke sammen og blive enige – ofte viser det sig nemlig, at er man fire personer, så har man fire forskellige forestillinger om det projekt, man vil i gang med.

Når I skal have beskrevet projektet, sikrer det enighed – og et ejerskab, fordi alle bliver involveret og projektet bliver diskuteret igennem.

Til sidst står I med et dokument, som I er enige om. Og det kan bruges til rigtig meget. For eksempel kan I bruge projektbeskrivelsen til at komme i dialog med samarbejdspartnere og interessenter. I kan også bruge dokumentet, hvis I skal søge midler til projektet. I projektperioden er beskrivelsen også rigtig god at have, fordi I kan gå tilbage og for eksempel sige ”hvad var formålet egentlig”, ”hvordan ser kommunikationsplanen ud” og ”hvordan var det nu, tidsplanen var”.

En projektbeskrivelse skal minimum indeholde følgende punkter:

– Titel
– Baggrund
– Formål
– Mål
– Målgrupper
– Aktiviteter
– Organisation og deltagere
– Samarbejdspartnere
– Forankring
– Succeskriterier
– Tidsplan og milepæle
– Budget
– Finanseringsplan
– Kommunikationsplan
– Evaluering

  • Ønsker I hjælp til at få udarbejdet jeres projektbeskrivelse?
  • Har I brug for et skræddersyet projektkursus, hvor jeres projekt bliver udviklet undervejs?
  • Eller har I brug for et projektlederkursus, så I bliver bedre til at styre projekter?

Så tag en uforpligtende snak med mig på telefon 21697331 eller send en mail på jl@jeanettelund.dk.

Foto: Bent Nicolajsen