Ungdomsredaktion og drejebog (projektledelse)

17. oktober 2022

Lokalrådet i Øster Starup Sogn i Vejle Kommune fik en idé, som jeg blev hentet ind til at hjælpe med. Ideen var at etablere en Ungdomsredaktion på den lokale folkeskole, der skulle hjælpe med at få den lokale kommunikation på hjemmeside, facebook, storskærme og plakater til at fungere.

Jeg var med helt fra den spæde start, hvor vi beskrev projektet, til Ungdomsredaktionen blev indviet og til vi havde udviklet den færdige drejebog, som andre lokalråd kan bruge.

Det her projekt var på flere planer en fornøjelse: energien i mediegruppen i Øster Starup Sogns Lokalråd var helt unik og samtidig lykkedes vi med at inddrage unge i det lokale arbejde. Ungdomsredaktionen fungerer fortsat som et valgfag på Øster Starup Skole og er en stor succes.

Mediegruppen v/ Øster Starup Sogns Lokalråd siger om samarbejdet:

“Gennem 2 år guidede Jeanette vores arbejdsgruppe gennem et medieprojekt, hvor ideen til en Ungdomsredaktion blev skabt, formet og sat på rette kurs. Hun stod skulder ved skulder med os under projektudarbejdelse, kommunale snitflader, eventkoordinering, borgerundersøgelse og opstart af driften af selve projektets kerne – Ungdomsredaktionen – der nu kører som et valgfag for 7.-9. kl. på den lokale folkeskole. Jeanettes behagelige væsen, indsigt og naturlige flair for at sætte sig ind i lokalområdets behov og muligheder gjorde samarbejdet let og smidigt. Vi kan kun anbefale andre lokalsamfund at kaste sig ud i spændende projekter, med Jeanette på sidelinjen.”

Læs mere om Ungdomsredaktionen her og se drejebogen her.